Upplands Väsby

Har du kunskap och erfarenhet av att arbeta med ekonomi och administration samt en vilja att koordinera och processleda ett stort stadsutvecklings- och infrastrukturprojekt i en växande kommun? Nu söker vi dig som vill arbeta som projektkoordinator i Väsby Entré och vill vara med på vår resa att skapa Väsby stad 2040. Målet är att bygga en ny hållbar stadsdel med upp emot 1500 nya bostäder, nya butiks- och kontorsytor och en väl utbyggd infrastruktur och kollektivtrafik. Tveka inte att söka tjänsten om detta låter intressant!

Vi erbjuder dig

 • Här kommer du till en arbetsplats som vill att alla medarbetare får möjlighet att utvecklas individuellt genom såväl interna som externa utbildningar och i det dagliga arbetet

 • Hos oss får du möjlighet att arbeta i ett trevligt team med varierade arbetsuppgifter

 • Tillsammans månar vi om ett gott arbetsklimat som bygger på samarbete, professionalitet och balans

 • Enhetens arbetssätt medger goda förutsättningar att arbeta hemifrån vid behov

Om oss

Du kommer att ingå i enheten för mark- och exploatering. Enheten ingår i sin tur i avdelningen samhällsplanering och exploatering vilket är en del av kontoret för samhällsbyggnad. Mark- och exploateringsenheten har totalt tio medarbetare med blandade kompetenser inom mark- och exploateringsområdet såsom exploateringsingenjörer, projektledare och markförvaltare. Enheten utgörs i huvudsak av en exploatering- och genomförandefunktion samt en fastighetsägarfunktion. Medarbetarna deltar i kommunens arbete med samhällsbyggnad och arbetar i nära samverkan med andra enheter på kontoret.

Enheten ansvarar även för projektet Väsby Entré där vi har påbörjat vår resa med att skapa Väsby stad 2040. Stationsområdet i Upplands Väsby ska utvecklas för smidiga och hållbara resor med både cykel, bil, buss och pendeltåg. Här kommer vi utveckla en ny bussterminal och ett regionalt pendeltågstopp som kommer ta resenärerna till Stockholm på cirka 15 minuter. Väsby Entré är ett projekt i samverkan med Trafikverket och Regionen genom Trafikförvaltningen.

Om tjänsten

Som projektkoordinator för Väsby Entré arbetar du i en ledande roll tillsammans med huvudprojektledaren och den övriga organisationen. I rollen som projektkoordinator administrerar du olika faser genom projektet såsom registrering och granskning av information samt sammanställning av dokumentation och kommunikation gentemot deltagarna. Arbetet utgår från ett administrativt, ekonomiskt och processledande perspektiv. Just nu befinner sig projektet i slutet av planeringsskedet (mellan granskningsskedet och antagandet av detaljplanen).

Rollen innebär bland annat:

 • Att delta och upprätta protokoll och minnesanteckningar vid strategiska möten, i samarbete med huvudprojektledaren.

 • Delta i pågående projekt inom Väsby Entré såsom riskhantering, informationssäkerhet, uppdatering av projektplanen och utveckling av mötesstrukturer.

 • Uppdatering och uppföljning av styrdokument såsom organisationsplaner, tidplaner, avtal, mallar och rutiner.

 • Att medverka i uppdatering av projektets befintliga processer och bidra till utvecklingen av nya.

 • Uppdatering av dokumentation i kommunens dokumenthanteringssystemen (webbforum och Lex) samt delge projektet information om inkomna beslut.

 • Datasamordning och sekretesshantering, registrering och introduktion av ny projektmedlemmar.

 • Fakturahantering, till exempel kontering, utredning och granskning och hantera beställningar, delegationsbeslut och signeringar.

 • Att utveckla projektkoordinatorns roll i samarbete med huvudprojektledaren.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

 • Utbildning inom ekonomi och administration och/eller tidigare arbetslivserfarenhet av liknande uppgifter

 • Grundläggande kunskaper i Officepaketet 

 • Goda kunskaper i svenska språket

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i politisk styrd organisation.

Du är en person som drivs av att hålla god struktur och att arbeta målinriktat. Du är trygg i dig själv och anpassar dig till förändrade krav och nya förutsättningar. Du är dessutom kreativ och nytänkande, vilket för oss innebär att du löser utmaningar genom kontinuerlig omvärldsbevakning och med hjälp av teamet. Du kan genom ditt lösningsorienterade arbetssätt bidra till att vi tar ytterligare steg för att förbättra vår verksamhet på ett hållbart sätt. Du trivs med att samarbeta med andra människor och du värdesätter en kultur som innebär att vi hjälps åt för att tillsammans nå gemensamma mål.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Upplands Väsby
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/76
Kontakt
 • Sofia Hofstedt, 0859097959
Facklig företrädare
 • Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 08-59097000
Publicerat 2023-03-20
Sista ansökningsdag 2023-04-16

Tillbaka till lediga jobb