Upplands Väsby

 

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

 

Vi söker en legitimerad förskollärare till vårt viktiga förebyggande arbete på Öppna Förskolan vid Upplands Väsbys Familjecentral. Öppna förskolan arbetar för att stärka relationen mellan barn och förälder och är samtidigt ett forum för kunskap och information. Man erbjuder ett lättillgängligt stöd och verkar för att främja god hälsa för barn och föräldrar.

Vi erbjuder dig

En kreativ arbetsplats med ett stort utvecklingssug och en vilja att möta barn och föräldrar, i det de är.  Vi tillhör Förebyggande och behandlingsenheten vid Individ- och Familjeomsorgen vid Upplands Väsbys kommun. Vi har gemensamma arbetsplatsträffar, enhetsdagar och verksamhetsövergripande aktiviteter under året. Gemensamt är ett stort utvecklingsfokus på vad gäller vad vi kan erbjuda barn och föräldrar för att skapa goda uppväxtvillkor i kommunen.

Kommunen erbjuder friskvårdsbidrag och har en nystarta personalförening med många möjligheter till aktiviteter och samvaro över enhetsgränserna.

Om oss

Upplands Väsbys Familjecentral är en samverkan mellan kommun och Praktikertjänst och består av barnmorskemottagning, barnavårdscentral, öppen förskola och föräldrarådgivare /kurator. Familjecentralen bedriver ett hälsofrämjande, generellt, tidigt och stödjande arbete. 

Öppna förskolans verksamhet är riktad till alla barn och föräldrar i kommunen, som erbjuds en pedagogisk och inspirerande mötesplats. Vuxna får möjlighet till gemenskap och vid behov stöd i föräldraskapet. Besökare avgör själva när och hur ofta de vill delta i verksamheten. 

Vi tillhör Förebyggande och behandlingsenheten vid Individ- och Familjeomsorgen i Upplands Väsby kommun. Vi har gemensamma arbetsplatsträffar, enhetsdagar och verksamhetsövergripande aktiviteter under året. Gemensamt är ett stort utvecklingsfokus vad gäller vad vi kan erbjuda barn och föräldrar för att skapa goda uppväxtvillkor i kommunen. 

Öppna förskolans verksamhet riktar sig till barn 0-5 år och deras föräldrar i kommunen, som erbjuds en pedagogisk och inspirerande mötesplats. Vuxna får möjlighet till gemenskap och vid behov stöd i föräldraskapet. 

Vi erbjuder sångstunder, babymassage, föräldrastödsgrupper, föreläsningar och massor med härliga aktiviteter i ateljén.

 

Om tjänsten

Uppdraget är ett kreativt och lustfullt arbete för att erbjuda tidigt stöd. Att få arbeta tillsammans med en erfaren förskollärare för att bibehålla en inspirerande mötesplats för barn och vårdnadshavare/omsorgsgivare. Detta sker även i samråd med våra besökare då verksamheten anpassas kontinuerligt under verksamhetsåret. Vissa tider kan vara riktade till speciella målgrupper, exempelvis yngre barn eller föräldrautbildning i babymassage. Förskollärarna erbjuder bland annat baby-massagegrupper, sång-och rytmikstunder, kvällsföreläsningar och samverkan med barn-bibliotekarie.

Du är en viktig länk till familjecentralens andra delar då du arbetar via föräldern och erbjuder det föräldrastöd som önskas. Detta sker i samverkan med de andra delarna av familjecentralen; barnmorskemottagningen, barnavårdscentralen och kuratorer. 

Verksamheten utvecklas ständigt utifrån vad som sker i lokalsamhället området och utifrån aktuell forskning.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som:

  • Är legitimerad förskollärare eller har annan relevant likvärdig utbildning. 

  • Har mångårig erfarenhet av arbete som förskollärare är en förutsättning för uppdraget

Det är meriterande om du har:

  • Utbildning inom babymassage och rytmik, föräldrastödsprogram, barnspråk/kommunikation och anknytning.

  • Tidigare erfarenhet av arbete på en familjecentral

Som person är du:

Kommunikativ, relationsskapande,  lösningsorienterad och trygg.  Du har lätt för att lyssna och vara nyfiken och intresserad av våra besökare. Vidare är du relationsskapande och lösningsorienterad, vilket för oss innebär att du är med och aktivt skapar en positiv miljö för våra besökare för att ge dem goda förutsättningar i sitt föräldraskap. Vi tror dessutom på att du behöver vara trygg för att passa i rollen, att du vågar möta besökarnas frågor och behov, i deras föräldraskap. Att ha en förmåga till ett nyfiket, lyhördhet och öppet bemötande är av stor betydelse.

 

Vi på social- och omsorgskontoret arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund: delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och dem vi är till för.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Upplands Väsby
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/106
Kontakt
  • Kicki Hofling, 0859097290
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 08-59097000
Publicerat 2023-03-23
Sista ansökningsdag 2023-04-16

Tillbaka till lediga jobb