Upplands Väsby

Är du en person med erfarenhet av att hantera många olika typer av projekt som rör allt från mindre verksamhetsanpassningar till planerat underhåll, ROT- och installationsprojekt? Vi behöver nu förstärkning av ytterligare projektledare inom planerat underhåll för att säkerställa fastighetsenhetens uppdrag som lokalhållare för kommunal service. Tycker du om att arbeta mot resultat och är målinriktad kanske du är vår framtida projektledare inom fastighetsavdelningen i Upplands Väsby kommun.

Vi erbjuder dig

Du får möjlighet att arbeta brett med projekt-, projekterings- och byggledning. Du ansvarar för att driva projekten mot uppställda mål avseende funktion, kvalitet, tid och kostnad. Projektledningsuppdraget omfattar hela processen, från förstudie till genomförande, besiktning och uppföljning.

Här får du möjlighet att vara en del av ett kontor som tror på god samverkan för att utveckla service som skapar värde för Väsbyborna. Hos oss blir du en del av en kommun som växer. Med ökande befolkning behövs mer lokaler för kommunal service. Det gör fastighetsavdelningens arbete extra viktigt.

Om oss

Som projektledare blir du en del av fastighetsavdelningen som ingår i kontoret för samhällsbyggnad med omkring 125 anställda. Fastighetsavdelningen består av en arbetsgrupp för projekt och affärsområde med 14 medarbetare. Till fastighetsavdelningen hör en separat driftverksamhet med en egen driftchef. Avdelningen förvaltar cirka 180 000 kvm lokaler, vilket innefattar både kommunägda och inhyrda lokaler och särskilda boenden.

Om tjänsten

Du kommer arbeta brett med projekt-, projekterings- och byggledning. Du ansvarar för att driva projekten mot uppställda mål avseende funktion, kvalitet, tid och kostnad. Projektledningsuppdraget omfattar hela processen, från förstudie till genomförande, besiktning och uppföljning. Du medverkar och tar fram utredningar, underlag för upphandlingar av entreprenader, konsulter och leverantörer. I arbetet ingår även att leda och medverka vid olika typer av mötes forum för att säkerställa krav på leverans och ekonomi.

Du ansvarar för projektens ekonomi och för att inom givna tidsramar leverera underlag för budget, prognoser, uppföljning samt analyser och övrig redovisning. Arbetet sker i nära samarbete med intressenter inom kommunen, konsulter, leverantörer och entreprenörer samt med kollegor inom fastighetsavdelningen. Projektledarna har ett eget forum som kallas ”projektråd” för kollegialt lärande och utveckling av projektledningsuppdraget inom avdelningen. Det finns även ett ”energi- och miljöråd” för hantering och samordning av energieffektiviseringsprojekt.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Relevant utbildning inom fackområdet, gärna en högskoleutbildning inom samhällsbyggnad, bygg och anläggning. Alternativt har du god arbetslivserfarenhet som platschef eller arbetsledare och dokumenterad erfarenhet av projekterings- och byggledning av både enkla och mer komplexa projekt främst inom ROT- och fastighetsinstallationsprojekt

  • Goda kunskaper inom juridik och avtalsformer inom entreprenadområden

  • Goda kunskaper inom ekonomi

  • Goda kunskaper i svenska

  • B-körkort

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av att jobba med energieffektiviseringar i både liten och stor skala samt vana att jobba med olika certifieringssystem inom miljöområdet

  • Erfarenhet av arbete med upphandling enligt Lagen om offentlig upphandling (LOU)

  • Erfarenhet av arbeta i politisk styrda organisationer

Som person är du strukturerad och organiserad samt prioriterar aktiviteter på ett effektivt sätt. Du är dessutom samarbetsorienterad, kommunikativ och arbetar bra tillsammans med andra människor på ett lyhört och smidigt sätt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Upplands Väsby
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/369
Kontakt
  • Faihaa Yaqub, 0851802568
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 08-59097000
Publicerat 2022-10-25
Sista ansökningsdag 2022-12-25

Tillbaka till lediga jobb