Upplands Väsby

Brinner du för god service, idrott och föreningsliv, samt har erfarenhet av praktiskt arbete med idrottslokaler och anläggningar? Har du också god vana av administrativt arbete? Nu har du chans att bli en del av vårt härliga gäng på idrotts- och fritidsenheten i Upplands Väsby kommun.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett jobb med varierande arbetsuppgifter inom det roligaste området – idrott, föreningsliv och folkhälsa. Inom idrotts- och fritidsenheten har vi har fullt förtroende för varandras kompetens och lägger stor vikt vid frihet under ansvar, samtidigt som samverkan och samordning mellan medarbetarnas uppdrag är viktigt för att få helheten att gå ihop. Vi har som uttalad målsättning att vara såväl en modern som flexibel arbetsgivare. Tjänsten kräver huvudsakligen arbete på plats, men visst eget arbete kan ske på distans.

Om oss

Idrotts- och fritidsenheten är en av sju enheter inom kultur- och fritidskontoret. Vi arbetar på kultur- och fritidsnämndens uppdrag för att skapa goda förutsättningar för meningsfulla fritidsaktiviteter och en aktiv livsstil för Väsbyborna. En viktig del av idrotts- och fritidsenhetens ansvar är att erbjuda trygga, säkra och ändamålsenliga idrottslokaler/anläggningar för både kommunens föreningsliv och Väsbyborna.

Vi är en liten enhet som i dagsläget består av en enhetschef och sex medarbetare. Inom enheten finns föreningskonsulent, administratör, anläggningsstrateg, utredare, trygghetsvärd samt fritidsbanken. Vi arbetar mycket självständigt men allas uppgifter är viktiga för att få helheten att gå ihop. God samverkan både inom enheten och med andra kontor är av stor vikt för vår utveckling framåt. Alla medarbetare är delaktiga i enhetens verksamhetsplanering och uppföljning för att nå kultur- och fritidsnämndens mål.

Om tjänsten

Din roll är att ansvara för:

 • Att kommunens idrottslokaler och anläggningar, med dess utrustning, är hela, rena och fungerar som de ska. I det ansvaret ingår kontakten med upphandlad städleverantör samt regelbunden uppföljning och utvärdering av uppdraget.

 • Kontakten med chefen för idrottsplatspersonalen som sköter driften av idrottsområdet Vilundaparken samt kommunens alla idrotts- och spontanaktivitetsanläggningar utomhus.

 • Att medverka vid besiktningar och inspektioner av lokalerna från myndigheter.

 • Genomföra brandskyddskontroller.

 • Ta emot, besvara och följa upp inkomna felanmälningar och synpunkter från föreningar och allmänhet.

Du samarbetar med fastighetsdriften gällande felavhjälpande åtgärder. Du har även ett nära samarbete med kontorets anläggningsstrateg och enhetens föreningskonsulent. Vidare samverkar du med kontoret för samhällsbyggnad gällande långsiktig planering och prioritering av det inre underhållet i idrottslokalerna. 

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

 • Utbildning eller yrkeserfarenhet som är relevant för tjänsten.

 • Vana vid att arbeta med både administrativa och praktiska arbetsuppgifter.

 • Erfarenhet i någon form från idrott- och föreningsliv, servicearbete och/eller lokalfrågor.

 • Behärskar det svenska språket väl.

 • Goda kunskaper i Officepaketet samt IT-vana.

 • B-körkort.

Det är meriterande om du har erfarenhet från lokalbokningssystemet FRI och passersystemet R-card samt tidigare har arbetat i en politiskt styrd organisation.

Som person är du strukturerad och resultatorienterad. Du organiserar och planerar ditt arbete väl för att nå goda resultat. Du är kreativ och fokuserar på att hitta lösningar för att ge en så god service som möjligt gentemot allmänhet och föreningsliv. Du har en förmåga att skapa goda relationer med såväl kollegor, leverantörer och kunder.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-06-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Upplands Väsby
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/459
Kontakt
 • Johanna Dermer, 0859097363
Facklig företrädare
 • Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 08-59097000
Publicerat 2023-01-05
Sista ansökningsdag 2023-02-05

Tillbaka till lediga jobb