Upplands Väsby

Vill du arbeta i en kommun som generellt sätt ligger långt fram i utnyttjandet av teknik? Söker du en roll som chef där du är den som leder arbetet med utveckling av digitalisering i kommunen? Då är detta tjänsten för dig! Vi söker nu efter en enhetschef till enheten för verksamhetsutveckling inom digitalisering, det i samband med att vi utvecklar vår organisation inom verksamheten för digitalisering i kommunen. Utvecklingen innebär att vi inför två helt nya enheter med varsin chef, varav denna tjänst utgör en av dom.

Vi erbjuder dig

 • Här får du möjlighet att komma in och vara med i uppbyggnaden av en helt ny chefsroll och enhet samt ledningsgrupp inom verksamheten för digitalisering.

 • Hos oss blir du en del av en kommun där verksamhetsutveckling och digitalisering präglas av prestigelöshet och lösningsfokus, med en god dos kreativitet. Här finner du en organisation med korta beslutsvägar och hög flexibilitet. Det möjliggörs av god upparbetad tillit från våra verksamheter, kompetenta kolleger och ett solitt tekniskt fundament.

 • För att du ska känna dig trygg som chef och kontinuerligt kompetensutvecklas håller vi regelbundna utbildningar, ett ledarforum fyra gånger per år för kommunens alla chefer, möjlighet att delta i ett mentorprogram och i vårt nya ledarskapsprogram.

Om oss

Enheten verksamhetsutveckling är en del av verksamheten för digitalisering tillsammans med enheterna servicedesk och IT-enheten. Verksamheten för digitalisering ingår i avdelningen ekonomi och digitalisering inom kommunledningskontoret.'

Enheten verksamhetsutveckling ansvarar för att stödja verksamheten (kommunen, Väsbyhem, dvs hela koncernen) i att utveckla digitala tjänster internt och externt samt att förvalta dem. Det i syfte att enheten ska vara relevant gentemot kollegor, medborgare och andra intressenter genom innovation och effektivitet i våra digitala tjänster. Enheten består idag av 12 medarbetare i roller som systemförvaltare, projektledare, IT arkitekt och scrumledare.

Vårt arbete utgår från vårt kontor i Upplands Väsby Centrum, med flexibilitet att arbeta på distans.

Om tjänsten

Som enhetschef kommer du ha verksamhet-, budget-, personal- och arbetsmiljöansvar. Med ett tillitsbaserat ledarskap leder, fördelar och följer du upp arbetet inom enheten och kommunicerar tydligt förväntningar. Du motiverar och utvecklar medarbetare och ansvarar för enhetens kompetensförsörjning och i det genomför rekrytering samt medarbetar- och lönesamtal.

Vidare säkerställer du verksamhets- och kontinuitetsplanering samt leder enhetens utvecklingsarbete. Du agerar ambassadör för oss som stödfunktion i kontakt och vid samverkan med såväl interna som externa parter.

Tillsammans med två chefskollegor ingår du i ledningsgruppen inom verksamheten för digitalisering. Här förväntas du bidra till verksamhetens övergripande utvecklingsarbete och agera utifrån laget före jaget genom att initiera och medverka till samverkan. Ledningsgruppen leds av verksamhetschef som även är din närmaste chef.

Denna tjänst är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras inför anställning i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Provanställning kan komma att tillämpas.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

 • Relevant eftergymnasial utbildning inom IT, digitalisering, teknik, system eller motsvarande

 • Erfarenhet av att leda personal, som teamledare, gruppchef, chef eller likvärdigt

 • Erfarenhet av att ha drivit och organiserat digitalisering som stöd för verksamhetsutveckling

 • Erfarenhet av samplanering av mål, färdplaner och aktiviteter

 • Erfarenhet av styrgruppsarbete och av att ha lett projekt

 • Erfarenhet av ett agilt arbetssätt och produktägarskap

 • Erfarenhet av förvaltningsmodeller och objektägarskap

 • Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av systemutveckling med hjälp av ny teknik

 • Erfarenhet av personalansvar och ledningsgruppsarbete

 • Erfarenhet av upphandling

 • Erfarenhet av arbete i offentlig verksamhet

Som person är du en fena på struktur och har en god förmåga att såväl planera, organisera och prioritera ditt arbete. Utifrån såväl intresset som efterfrågan på utvecklingen inom digitalisering är du en stabil person som hanterar ett högt tryck på ett ändamålsenligt sätt. För att både lyckas och trivas i rollen behöver du också vara lyhörd och ha lätt för att samarbeta med andra, för att på så vis finna vägar för att komma vidare mot gemensamma mål.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Upplands Väsby
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/398
Kontakt
 • Johanna Johansson, 0859097265
Facklig företrädare
 • Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 08-59097000
Publicerat 2022-11-10
Sista ansökningsdag 2022-11-27

Tillbaka till lediga jobb