Upplands Väsby

Är du en trygg person som tycker om att skapa värdefulla relationer? Vi söker nu en fritidsledare till ungdomsenheten som ska leda och stimulera till att skapa en meningsfull och rolig fritid för och med våra ungdomar. Läs mer om vad vi kan erbjuda dig, om oss på ungdomsenheten och om tjänsten nedan! 

Läs gärna intervjun med Heathcliff som arbetar som biträdande enhetschef hos oss. Du hittar den på vår Linkedin:  https://bit.ly/3SvXqAb

Vi erbjuder dig

Hos oss får du ett utvecklande och flexibelt arbete som engagerar och utmanar. Vi vill ta tillvara på våra medarbetares egna drivkrafter, kunskaper samt erfarenheter och uppmuntrar till egna initiativ. Hos oss får du arbeta tätt tillsammans med både kunniga kollegor och erfarna chefer.

Du kommer till en kommun där gott bemötande är viktigt och miljöfrågorna är prioriterade.

Om oss

Upplands Väsbys kommunala fritidsgårdar och ungdomsverksamhet är organiserad under kultur- och fritidskontorets ungdomsenhet. Ungdomsenheten består idag av tre fritidsgårdar och ett ungdomskulturhus för unga i åldern 16-20 år.

Enhetens grunduppdrag är att skapa en meningsfull fritid med attraktiva mötesplatser för Väsbys unga medborgare där preventivt och främjande arbete genomsyrar verksamheten. Alla som möter besökare i verksamheten ska vara lyhörda för ungdomars behov och önskemål. 

Ungdomsenhetens förhållningssätt och värdegrund:

 • Salutogent - att se och vårda det friska

 • Holistiskt - att se helheten i ett barn eller en ungdom

 • Långsiktigt och samverkande

 • Trygghetsskapande, tillgängligt och kreativt

 • Normkritiskt

 • Ungdomsinflytande 

Fokus hos oss är alla ungdomars rätt till en stimulerande och meningsfull fritid samt alla människors lika värde.

Om tjänsten

I ditt uppdrag som fritidsledare ingår att möta och skapa goda relationer med ungdomar i verksamheten samt att få varje deltagare att känna sig välkommen och delaktig.

Som fritidsledare ingår det att skapa trygga och inkluderande mötesplatser för unga samt att sköta löpande rutiner och administrativa uppgifter som är kopplade till arbetsplatsen. Du kommer att arbeta med främjande och förebyggande metoder för att säkerställa att verksamheten blir en trygg och meningsfull mötesplats för kommunens unga där alla kan få plats att delta utifrån sina förutsättningar. Du skall även vägleda och vara en god förebild för fritidsgårdens besökare.

Arbetsuppgifterna är varierande och tillsammans med arbetsgruppen och våra besökare vill vi skapa ett kreativt klimat där ungdomars rätt till medbestämmande tas på allvar. Du kommer att ha ett nära samarbete med andra aktörer, till exempel skolor och fritidsgårdar i syfte att verka för goda uppväxt- och levnadsvillkor för ungdomarna.

Arbetstiden är förlagd till framför allt eftermiddagar, kvällar och helger. Dagtid kan även förekomma.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

 • Fritidsledarutbildning eller motsvarande eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer är likvärdig

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av arbete med främjande och förebyggande metoder i verksamhet

 • Arbetat områdesbaserat, hälsofrämjande eller skapande för och med unga

 • B-körkort

Som person har du lätt att skapa relationer med andra genom din sociala förmåga. Du har en god samarbetsförmåga och ser samarbete som en viktig framgångsfaktor i arbetet som fritidsledare. Vidare är du är trygg i mötet med ungdomarna och i handling visar på en personlig mognad. Vi ser även att du på ett kreativt sätt löser uppkomna problem och ser möjligheter snarare än hinder.  

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75- 100%
Ort Upplands Väsby
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/20
Kontakt
 • Kristina Vallgård, 0851802503
 • Matti Pekkanen, 08-59097125
Facklig företrädare
 • Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 08-59097000
Publicerat 2023-01-24
Sista ansökningsdag 2023-02-24

Tillbaka till lediga jobb