Upplands Väsby

Vi söker en driven och engagerad bemanningsplanerare som vill arbeta lösningsfokuserat med att bemanna både planerad och oplanerad frånvaro inom Väsby Stöd och omsorgs verksamheter. Vill du vara med i utvecklingen av vår nya enhet resursplanering och bemanning i rollen som bemanningsplanerare? Läs mer om oss och tjänsten nedan!

Vi erbjuder dig

Hos oss får du stor möjlighet att påverka och vara med i utvecklingsarbetet av vår nya enhet resursplanering och bemanning. Här finns därmed stort utrymme för dig att växa i yrkesrollen tillsammans med erfarna kollegor samt vara med och utveckla enhetens arbetssätt och utformning. 

Det finns bra pendlingsmöjligheter då enheten är belägen ett par minuters promenad från buss och pendeltåg, på Anton Tamms väg 1.

Om oss

Den nya enheten är en stödfunktion inom Väsby Stöd och omsorg i Upplands Väsby kommun som bistår organisationen med strategiskt och operativt stöd inom bemanning. Den etablerades i januari 2023. I nuläget arbetar enheten med bemanning till verksamheter inom boende med särskild service för vuxna enligt LSS och SOL. Men kommer under året att växa till att även omfatta verksamheter inom särskilt boende för äldre och dagverksamhet. Enheten består i nuläget av en enhetschef samt två bemanningsplanerare, men kommer att utökas under 2023.

Om tjänsten

Vi håller i nuläget på att introducera ett nytt system för schemaläggning och bemanning, så en stor del av arbetet kommer till en start bestå av att komma igång med nya mer digitala arbetssätt samt att utbilda användare i systemet. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att ansvara för att beställningar av vikarier från Väsby Stöd och omsorgs verksamheter blir tillsatta. I rollen ingår även att ha en nära kontakt med chefer, beställare och vikarier och vara en spindel i nätet mellan dessa funktioner. Därutöver kommer du även ge chefer, beställare och vikarier support i systemet och i enhetens bemanningsprocess.

På sikt kommer du att arbeta med alla delar av rekryteringsprocessen gällande timvikarier och semestervikarier till verksamheterna. Det innebär bland annat urvalsarbete, intervjuer, referenstagning samt administration relaterat till rekryteringar.

Arbetstiden är i dagsläget förlagd måndag till fredag mellan 07:00-17:00. Från 1 september kommer arbetstiden förläggas mellan 06:30-16:30 och tjänstgöring kommer förekomma på röda dagar samt ungefär en helg per månad.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Erfarenhet av bemanningsplanering och rekrytering, gärna inom verksamhetsområdet

  • Erfarenhet av digitala bemanningssystem, gärna Medvind eller TimeCare

  • Goda kunskaper i arbetsrätt, samt kunskaper i avtal och andra styrdokument inom bemanningsområdet

  • Goda kunskaper i svenska språket såväl i tal som skrift

Det är meriterande om du har:

  • Högskoleutbildning inom personalvetenskap/HR, eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig

  • Erfarenhet av arbete inom vård- och omsorg

  • Erfarenhet av schemaläggning

Som person har du lätt för att arbeta med andra och ser möjligheter i förändring då det i rollen som bemanningsplanerare finns möjlighet att tillsammans med dina kollegor driva utvecklingsarbetet i enheten. Då rollen bygger på samarbete ser vi att du är kommunikativ med mycket god förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer. Du behöver ha förmåga att arbeta ansvarsfullt och effektivt samt kunna hantera många bollar i luften.

För att möta framtidens utmaningar kring kompetensförsörjning inom verksamhetsområdet ser vi att du är en person som kan hitta flexibla lösningar på problem som uppstår. Då det periodvis är högt tryck på enheten är det viktigt att du kan prioritera bland dina arbetsuppgifter och arbeta självständigt. Enheten är en servicefunktion och det är därför viktigt att du som söker är lyhörd för andra, har en känsla för service och är kontaktskapande då du kommer ha daglig kontakt med chefer, beställare och våra timanställda. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Upplands Väsby
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/110
Kontakt
  • Sarah Källvik, 0859097647
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 08-59097000
Publicerat 2023-03-24
Sista ansökningsdag 2023-04-13

Tillbaka till lediga jobb