Upplands Väsby

Är du en stabil och relationsskapande person som vill vara med och göra skillnad? Vi söker efter dig som vill arbeta som fältare och som delar vårt intresse och engagemang för ungdomar i Upplands Väsby kommun!

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett kreativt och spännande uppdrag som omfattar ett uppsökande arbete och ett förebyggande arbete med att stödja och motivera ungdomar i målgruppen. Vi erbjuder även goda möjligheter till ett utmanande och utvecklande arbete tillsammans med kreativa kollegor. Enheten för förebyggande och behandling har gemensamma arbetsplatsträffar och delar intresse för att finna lösningar, genom arbete med rätt kompetens och god samverkan.

Om oss

Fältarna är en del av enheten förebyggande och behandling inom individ- och familjeomsorgen (IFO), och vi arbetar utifrån övergripande politiska målet om goda uppväxtvillkor för barn och unga i Upplands Väsby kommun. Vi förstärks även av timanställda fältare vissa kvällar och helger.
Vi som arbetar i fältarteamet är fyra engagerade ungdomsfältare som arbetar förebyggande och uppsökande med ungdomar mellan 11- 20 år. Uppdraget är att tidigt upptäcka och förebygga att ungdomar far illa.

Om tjänsten

Fältarna arbetar med ungdomar i grupp, både generellt och riktat. Även enskilda samtal med ungdomar och/eller deras vårdnadshavare förekommer. Arbetet pågår ofta parallellt på flera olika nivåer samtidigt, exempelvis kartlägger vi riskmiljöer och riskbeteenden för att sedan kunna möta upp de behov vi ser. Fältverksamheten är under ständig utveckling utifrån omvärldsbevakning och ungdomars växlande behovsbild vilket kräver att vi håller oss uppdaterade på trender och tendenser kring ungdomars vardag.

Tjänsten innehåller samverkan med andra verksamheter såsom skola, fritidsverksamhet, polis och socialtjänst. Vi har också ett nära samarbete med kommunens brottsförebyggande arbete. Samarbetet med vårdnadshavare är också en viktig del i arbetet. Arbetet innebär även en del administrativa arbetsuppgifter där vi dokumenterar, administrerar och organiserar aktiviteter som ingår i arbetet.

Uppdraget är på heltid och arbetet sker i miljöer där unga vistas. Vi arbetar schemalagt dagtid, kvällstid, nattetid och på helger.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Socionomutbildning eller annan likvärdig examen

     

  • B-körkort

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av att arbeta med ungdomar sedan tidigare

  • Utbildning i MI (Motiverande samtal), DISA (Depression In Swedish Adolescents) eller andra relevanta utbildningar

Som person har du en mycket god samarbetsförmåga. För oss innebär det att du är en lagspelare som ser gruppens blandade yrkeskompetens som en styrka. Vi ser även att du är lösningsorienterad, där du på ett kreativt och initiativrikt sätt löser uppkomna problem. Vidare är du stabil som person och i din yrkesroll, vilket gör att du på ett flexibelt sätt kan ställa om vid behov.  För att lyckas i rollen behöver du ha lätt för att skapa nya och goda relationer till andra.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Upplands Väsby
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/394
Kontakt
  • Kicki Hofling, 0859097290
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 08-59097000
Publicerat 2022-11-08
Sista ansökningsdag 2022-11-29

Wróć do ofert pracy