Upplands Väsby

Är du en engagerad och erfaren socionom som vill vara med och utveckla nya arbetssätt inom familjerätt? Vill du ha ett intressant och omväxlande arbete där du gör skillnad varje dag? Sök då tjänsten som familjerättssekreterare till familjerättsbyrån för Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner.

Vi erbjuder dig

Du blir en del av en modern familjerätt som har satsat på digitalisering genom e-tjänster för flertalet ärenden. Vi använder verksamhetssystemet Combine och har ett gott digitalt stöd.

Du erbjuds möjlighet till kompetensutveckling utifrån dina behov och regelbunden extern handledning tillsammans med dina kollegor. Arbetsbelastningen är rimlig med en nära och tillgänglig arbetsledning.

Vi är en trevlig och erfaren arbetsgrupp som arbetar centralt i Upplands Väsby.

Om oss

Familjerättbyrån är en del av kommunens social- och omsorgskontor. På familjerättsbyrån arbetar elva familjerättssekreterare, en biträdande enhetschef, avdelningschef, verksamhetscontroller och en administrativ assistent. Hos oss blir du en del av en arbetsgrupp med hög kompetens som trivs tillsammans och som stöttar varandra.

Familjerättsbyrån erbjuder gruppverksamhet för barn och föräldrar.  Vi har en spännande tid framför oss då vi satsar på förebyggande arbete genom ett treårigt projekt som startade i januari 2022.

Om tjänsten

Som familjerättssekreterare ansvarar du för sedvanliga arbetsuppgifter inom familjerätt såsom informationssamtal, frivilliga och remitterade samarbetssamtal, vårdnad-, boende- och umgängesutredningar på begäran av domstol, föräldraskapsutredningar, adoptionsärenden och avtal. För umgängesstödsärenden har vi en välfungerande umgängeslokal att tillgå.

Tjänsten är föräldravikariat med start våren 2023 som löper på under ett år. Det finns goda möjligheter till förlängning. 

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Socionomexamen

  • Erfarenhet av arbete inom familjerätt

  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Som person är du strukturerad genom att du bland annat är van vid att planera, prioritera, organisera och följa upp ditt arbete. För att passa i rollen som familjerättssekreterare är du stabil och hänsynstagande. Det visar du i mötet med andra människor och genom att du är lyhörd och tålmodig även i mer pressade eller komplexa situationer. För att lyckas behöver du även vara samarbetsorienterad och du kan arbeta både självständigt som tillsammans med andra och bidra till en trivsam arbetsmiljö.

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Upplands Väsby
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/401
Kontakt
  • Maria Åkersten, 0859097000
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 08-59097000
Publicerat 2022-11-08
Sista ansökningsdag 2022-11-30

Wróć do ofert pracy