Upplands Väsby kommun

Har du intresse för natur- och miljöfrågor samt trivs med att arbeta utomhus? Nu söker vi en kunnig och inspirerande pedagog till Naturskolan, en uppskattad verksamhet i Upplands Väsby kommun.

Vi erbjuder dig

Hos oss får du stor frihet att tillsammans med din kollega och utifrån omgivningens förutsättningar utforma verksamhetens arbete. Du får möjlighet att arbeta i en kreativ verksamhet och i nära samarbete med kollegorna på vikingagården Gunnes gård. Vi erbjuder även förmånliga arbetstider i form av uppehållstjänst som följer skolåret.

Om oss

Naturskolan är en resurs för alla grundskolor i kommunen. Vi möter skolklasser från förskoleklass till årskurs 9 ute i naturen i alla väder. En stor del av vår verksamhet bedrivs i Sättra Naturreservat där vi även har ett torp så att vi kan vara inomhus ibland. 

Vi bedriver temabaserad utomhusundervisning om främst natur, miljö och friluftsliv och vill verka för att barn och ungdomar ska känna trygghet och glädje i naturen! Genom praktiska övningar vill vi väcka intresse för natur och miljö och bidra till livslångt lärande och engagemang för hållbar utveckling.

Om tjänsten

Som naturskolepedagog kommer du att ha ett arbete som innebär planering och genomförande av naturskoledagar. Dessa bedriver du antingen på egen hand eller tillsammans med en kollega. I arbetet kommer du att möta nya elevgrupper varje dag. Tillsammans med din kollega planerar och formar ni verksamhetens utbud och i det även teman. Arbetet ställer krav på god fysik eftersom vi rör oss mycket i terräng.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Eftergymnasial utbildning inom exempelvis biologi, ekologi, naturvård, pedagogik eller annan likvärdig utbildning

  • Erfarenhet av pedagogiskt arbete med barn och unga

  • Goda kunskaper i svenska

  • B-körkort

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av utomhuspedagogik och/eller ämnesöverskridande undervisning

  • Erfarenhet av att leda grupper i naturen

  • Erfarenhet av att arbeta med kompetensutveckling av lärare

  • Goda artkunskaper

Som person trivs du och har lätt för att samarbeta med andra. Du använder din strukturerade förmåga till att organisera och planera ditt arbete väl. Vidare är du hänsynstagande då du är förstående för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Vi ser också att du är kreativ i ditt sätt att vara. För oss innebär det att du är en god pedagog som är lyhörd för behov anpassning och har förmåga att på ett flexibelt sätt tänka i nya banor. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2023-10-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-03-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Upplands Väsby
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/409
Kontakt
  • Anna Toräng, 0851802560
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 08-59097000
Publicerat 2022-11-15
Sista ansökningsdag 2022-12-01

Wróć do ofert pracy