Upplands Väsby

Vill du jobba i en kommun och vara ett stöd för chefer? Sök då tjänsten som rekryteringsspecialist hos oss i Upplands Väsby kommun – tjänsten för dig som vill arbeta självständigt med rekryteringsprocessen och kommunövergripande utveckling inom kompetensförsörjning och arbetsgivarvarumärke.

Vi erbjuder dig

Hos oss får du möjlighet att ingå i ett starkt HR-team som arbetar i nära samarbete med varandra.
Du kommer att arbeta i en mindre kommun, vilket gör att vi kan arbeta nära våra verksamheter. Att arbeta inom den kommunala sektorn innebär att göra verklig skillnad.

Vi ger dig även möjlighet till såväl flexibel arbetstid genom förtroendearbetstid som distansarbete.

Om oss

HR-enheten består idag av totalt 10 medarbetare och chef, varav fyra är HR-specialister som är operativt stöd till kommunens chefer. Teamet består också av två HR-generalister, en förhandlingsstrateg, en rekryteringsspecialist samt en HR-specialist med uppdrag att förvalta våra digitala medarbetarprocesser. Uppdraget för HR-enheten är att vara ett konsultativt stöd för kommunens chefer och att vara policybärande i processer som rör medarbetarperspektivet. Kommunen är uppdelad i sex kontor och har totalt cirka 100 chefer.

Om tjänsten

Som rekryteringsspecialist kommer du att arbeta både strategiskt och operativt med rekrytering. Den strategiska delen av rollen innebär arbete med att kvalitetssäkra kommunens kompetensbaserade rekryteringsprocess, omvärldsbevaka och stärka rekryteringskompetensen inom kommunen. Det genom bland annat utbildningsinsatser, utveckling av guider och mallar samt att vara ett kvalificerat konsultativt stöd till chefer. Tillsammans med kollegor inom såväl HR-enheten som inom kommunikationsenheten arbetar du på olika sätt för att främja kommunens arbetsgivarvarumärke.

Den operativa delen av rollen består av att ge ett kvalificerat praktiskt stöd i chefsrekrytering. Du driver flera parallella rekryteringsprocesser från start till mål i nära samarbete med rekryterande chef. Det innebär en varierad roll som växlar mellan delar av rekryteringsprocessen som är av administrativ karaktär till mer kvalificerade moment som till exempel genomförande av tester.

Denna tjänst är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att säkerhetsprövning kommer att göras inför anställning enligt säkerhetsskyddslagen. Provanställning kan komma att tillämpas.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

 • Akademisk utbildning inom HR, beteendevetenskap eller annat som arbetsgivaren finner adekvat för rollen

 • Erfarenhet av kompetensbaserad rekrytering

 • Erfarenhet av att driva rekryteringsprocesser, från start till mål med tillhörande rekryteringadministration

 • Erfarenhet av chefsrekrytering

 • Erfarenhet av arbetspsykologiska tester

 • Förmåga att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av arbete med arbetsgivarvarumärke och kompetensförsörjning

 • Erfarenhet av rekrytering i offentlig verksamhet

 • Erfarenhet av search och målgruppsanpassad marknadsföring

Som person är du strukturerad och arbetar enligt en tydlig process, du planerar ditt arbete och slutför det du påbörjat. Vidare är du vetgirig och håller koll på ditt område genom omvärldsbevakning och trendspaning. Vi tror dessutom på att du behöver vara samarbetsorienterad, dvs att du kan anpassa dig och hitta win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. För att trivas i rollen behöver du vara övertygande, ha lätt för att argumentera för din sak, vinna andras respekt och bli lyssnad på.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Upplands Väsby
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/412
Kontakt
 • Patricia Hult, 0859097388
Facklig företrädare
 • Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 08-59097000
Publicerat 2022-11-17
Sista ansökningsdag 2022-12-06

Wróć do ofert pracy