Upplands Väsby

Är du utbildad socionom och har intresse för målgruppen äldre och vuxna under 65 år? Är du dessutom strukturerad och mån om att ge ett gott bemötande? Vi söker nu en vikarierande biståndshandläggare inom vårt utskrivningsteam!

Vi erbjuder dig

 • Möjlighet att vidareutveckla dina kunskaper då vi bland annat erbjuder utbildning och fortbildning tillsammans med dina kollegor

 • Kvalitetsgrupper och grupphandledning

 • Kompetensutvecklingsplaner och återkommande planeringsdagar 

 • Flexibel arbetstid och möjligheten till att arbeta hemifrån

Arbetsplatsen ligger centralt i Upplands Väsby med bra kommunikationer för dig som pendlar.

Om oss

Biståndsenheten består av 19 medarbetare som arbetar med myndighetsutövning inom Socialtjänstlagen (SoL), riksfärdtjänst (RFT), färdtjänstutredning och lagen om bostadsanpassningsbidrag. På enheten arbetar biståndshandläggare, vårdplanerare, boendesamordnare, bostadsanpassningshandläggare och avgiftshandläggare.

Biståndsenheten riktar sig till målgruppen äldre personer över 65 år enligt SoL och yngre personer med funktionsnedsättning under 65 år enligt SoL. 

Om tjänsten

Som biståndshandläggare arbetar du med att utreda, besluta och följa upp behov av insatser enligt SoL.  Arbetsuppgifterna innebär bland annat att ta emot nyansökningar, genomföra hembesök, ha kontakt med sjukhus för att genomföra vårdplaneringar och följa upp befintliga insatser, utreda och dokumentera samt fatta beslut utifrån funktionshindrades och äldres behov. Du kommer att få lära dig och använda det nya verksamhetssystemet Life care och vårt verksamhetssystem combine.

Tjänsten är ett vikariat om ett år, med möjlighet till förlängning.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som:

 • Är utbildad socionom/ har examen från Sociala omsorgsprogrammet eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig

 • Har erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning och äldre samt myndighetsutövning.

 • Har god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av att biståndshandlägga enligt handläggningsmetoden IBIC

 • Erfarenhet inom verksamhetssystem såsom pulsen combine och phoniro

Som person är du samarbetsorienterad. Detta då arbetet innebär en stor kontaktyta med olika människor både internt inom kontoret och externt med brukare och andra intressenter. Vi tror också du behöver vara strukturerad och trygg. För oss innebär det att du kan ta egna initiativ, är flexibel och arbeta självständigt. Vi ser även att du är hänsynstagande genom att du har ett professionellt förhållningssätt och är mån om att ge ett gott bemötande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Upplands Väsby
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/417
Kontakt
 • Helena Löfqvist, 0859097153
 • Elvisa Bajramovic, 0859097000
Publicerat 2022-11-21
Sista ansökningsdag 2022-12-21

Wróć do ofert pracy