Upplands Väsby

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Med goda pendlingsmöjligheter är det 30 minuters resväg från både Stockholms centralstation och Uppsala centralstation. För att kommunen ska kunna säkerställa en god informationsförvaltning behöver vi förstärka verksamheten med en kollega. Upplands Väsby kommuns kanslienhet söker därför en dokumentcontroller/registrator. Är du en strukturerad person som ser värde i att skapa goda relationer? Läs mer om vad vi kan erbjuda dig, om oss på kanslienheten och om tjänsten nedan!

Vi erbjuder dig

Bredden inom en kommun ger möjligheter att få kunskaper inom en rad olika kunskapsfält. Nya medarbetare får en utförlig introduktion i kanslienhetens rutiner och arbetssätt avseende nämnd-, informations- och ärendehantering och har goda möjligheter att utvecklas i rollen och inom enheten.

Om oss

Alla kommunens dokumentcontrollers, nämndsekreterare och arkivarier är samlade centralt på kanslienheten och servar alla kommunens nämnder och kontor. Det leder till ett professionellt och likartat arbetssätt och att vi kan ge en god och kvalitativ service.

Kanslienheten tillhör kommunledningskontoret och är en enhet med specialistkompetens inom informations- och ärendehantering. Vi är 17 medarbetare inom områdena registratur, nämndadministration och kommunarkiv. Enheten ger stöd åt kommunens samtliga nämnder och kontor. Vi jobbar digitalt, enhetligt och med kontinuerlig utveckling av våra gemensamma rutiner och arbetssätt, för att vi själva och andra ska kunna arbeta effektivt med ärende- och informationshantering inom den kommunala organisationen.

Upplands Väsby kommuns traditionella registratur är en integrerad del av kommunens övergripande informationsförvaltning. För att vi ska kunna säkerställa en god informationsförvaltning behöver vi förstärka verksamheten med en kollega över sommaren. Den nu aktuella tjänsten kommer att vara inriktad gentemot några av kommunens nämnder. I arbetsuppgifterna ingår sedvanliga registratorsuppgifter, men med ett stort inslag av digitalt arbetssätt och delaktighet i kanslienhetens fortsatta digitaliseringsarbete.

Om tjänsten

Dokumentcontrollergruppen består av fem personer (sex över sommaren) och du som sommarförstärkning kommer att jobba i en grupp med möjlighet att rådfråga kollegor. Som dokumentcontroller ingår bland annat följande arbetsuppgifter:

  • Registrera inkomna handlingar i våra ärendehanteringssystem

  • Hantera inkommande post till nämnderna, såväl digital som fysisk

  • Sekretessprövning och utlämning av allmänna handlingar

  • Skapa och avsluta ärenden i vårt ärendehanteringssystem

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har en akademisk utbildning med inriktning mot arkivvetenskap och/eller erfarenhet av arbete som dokumentcontroller/registrator i offentlig verksamhet.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att tillämpa Offentlighet- och sekretesslagen (2009:400) och tidigare erfarenhet av att arbeta med utlämningsärenden. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete med syfte att bidra till ökad digitalisering, till exempel genom att medverka i framtagandet av e-tjänster för allmänheten.

Som person är du strukturerad och har en förmåga att arbeta självständigt samtidigt som du är relationsskapande och samarbetsorienterad. För oss innebär detta att du kan skapa förtroende och engagemang i samarbetet med övriga medarbetare i kommunen. Vi tror dessutom att du är intresserad av utvecklingsorienterat arbete (bland annat vad gäller digitalisering) vilket innebär att du behöver vara lösningsorienterad för att passa i rollen. Vidare behöver du vara noggrann och ha förmåga att följa komplexa rutiner samt uppskatta ett högt arbetstempo och ett varierat arbetsinnehåll.

Denna tjänst är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras inför anställning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Ca 12 veckor, enligt överenskommelse
Ort Upplands Väsby
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/21
Kontakt
  • Mattias Näslund, 0859097365
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 08-59097000
Publicerat 2023-01-19
Sista ansökningsdag 2023-02-12

Tillbaka till lediga jobb