Upplands Väsby

Upplands Väsby kommun växer. Kommunens traditionella arkivhantering har gått över till informationsförvaltning. För att vi ska kunna säkerställa en god informationsförvaltning behöver vi förstärka kanslienheten med en kollega. Är du utbildad systemutvecklare som har intresse av informationshantering och informationssäkerhet? Vill du delta i kommunens utveckling av ärendehantering, e-förvaltning och långsiktigt digitalt bevarande? Låter det intressant? Läs mer nedan!

Vi erbjuder dig

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Bredden inom en kommun ger möjligheter att få kunskaper inom en rad olika kunskapsfält. Nya medarbetare får en utförlig introduktion i kanslienhetens rutiner och arbetssätt avseende nämnd-, informations- och ärendehantering och har goda möjligheter att utvecklas i rollen och inom enheten.

Med goda pendlingsmöjligheter är det 30 minuters resväg från både Stockholms centralstation och Uppsala centralstation.

Om oss

Du tillhör kanslienheten som leds av en kanslichef och består av nämndsekreterare, dokumentcontrollers, arkivarier, informationssäkerhetssamordnare och förvaltningsledare. Enheten arbetar med informationsförvaltning och nämndadministration. Du kommer att ingå i arkivteamet (kommunarkivet) som leds av en teamansvarig.  

Arkivteamet ansvarar bl.a. för att utveckla det centrala e-arkivet där kommunkoncernens handlingar/information slutarkiveras. Som systemutvecklare kommer du att ha en nyckelroll i detta arbete i vilket du samarbetar med t.ex. arkivarier, systemförvaltare/förvaltningsledare och kollegor på IT-enheten. 

Om tjänsten

Som systemutvecklare arbetar du med att:
• tillsammans med andra i teamet utveckla förutsättningarna för kommunens långsiktiga bevarande,
• projektleda införandet och genomförandet av leveransprojekt från källsystemen till arkivmyndighetens centrala e-arkiv,
• tillsammans med förvaltningsledare säkerställa implementering och integrering av nytt e-arkiv samt löpande säkerställa inleveranser till e-arkivet,
• möjliggöra systemutveckling och systemintegration med information i fokus,
• genomföra olika utredningsarbeten med information i fokus, t.ex. utreda förutsättningarna för och utveckla öppna systemlösningar, och
• tillsammans med andra i teamet ge råd och stöd i frågor inom området.

Du ska också:
• delta i kommunens övergripande arbete med digital utveckling (IT-utveckling),
• delta i förbättringsarbete och utvecklingen av olika IT-system/IT-stöd, som t.ex. diarieföringssystem, e-arkiv, e-tjänster m.m., och
• tillsammans med förvaltningsledare och våra leverantörer arbeta tekniskt med information som ska slutarkiveras i e-arkivet.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:
- en utbildning som är relevant för tjänsten,
- god förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift,
- erfarenhet av likande arbetsuppgifter,
- kunskaper inom långsiktig digitalt bevarande och ett intresse av informationshantering 

Det är meriterande om du har erfarenhet av:
- systemutveckling, systemintegration, programmering och API:er.
- att arbeta med relationsdatabaser.
- att upprätta styrdokument.

Som person är du strukturerad och samarbetsorienterad. Du kan med lätthet arbeta självständigt och hantera många uppgifter samtidigt på ett noggrant sätt. Vi tror att du är en person som ser förändringar som möjligheter. Du är lösningsorienterad, vilket för oss innebär att du på ett kreativt och positivt sätt finner lösningar på uppkommande problem. Vi tror att du behöver vara resultatorienterad för att på bästa sätt leverera kvalitet.

Denna tjänst är placering i säkerhetsklass. Det innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras inför anställning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Upplands Väsby
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/460
Kontakt
  • Mattias Näslund, 0859097365
Publicerat 2022-12-22
Sista ansökningsdag 2023-03-05

Tillbaka till lediga jobb