Upplands Väsby

Upplands Väsby kommun växer. Kommunens traditionella arkivhantering har gått över till informationsförvaltning. För att vi ska kunna säkerställa en god informationsförvaltning behöver vi förstärka kanslienheten med en kollega. Är du arkivarie som har kunskaper inom och ett intresse av systemutveckling och systemintegration? Vill du vara med och medverka i kommunens utveckling av ärendehantering, e-förvaltning och långsiktigt digitalt bevarande? Om ditt svar är ja, då är du den som vi söker.

Vi erbjuder dig

På kanslienheten arbetar olika professioner. Vi är tillgängliga och stödjer varandra. Det finns förståelse för varandra och helhetssyn på enhetens uppdrag. Vi är ett trevligt gäng som lär av varandra. Här har du möjlighet att utveckla i ditt yrke.

Om oss

Du tillhör kanslienheten som består av nämndsekreterare, dokumentcontrollers, arkivarier, informationssäkerhetssamordnare och förvaltningsledare. Du kommer att ingå i arkivteamet (kommunarkivet) som leds av en teamansvarig. Kanslichefen är vår närmaste chef. Enheten arbetar med informationsförvaltning och nämndadministration. Vi samarbetar med bl.a. digitaliseringsenheten, säkerhetsenheten och enheterna på kontoren.

Kommunarkivet är arkivmyndighetens arkivfunktion. Vi bevarar källorna till historien och samhällets kollektiva minne för framtiden. Vårt uppdrag är att bevara och tillgängliggöra arkivet. I arkivmyndighetens fysiska centralarkiv bevaras även handlingar från de tre landskommunerna Eds, Fresta och Hammarby innan de år 1952 slogs samma till Upplands Väsby kommun. De äldsta handlingarna är från 1800-talet. Arkivmyndigheten har också ett centralt e-arkiv (slutarkiv) där kommunkoncernens handlingar/information slutarkiveras.

Om tjänsten

Som IT-arkivarie arbetar du med att:
• tillsammans med andra arkivarier utveckla kommunens långsiktiga digitalt bevarande,
• projektleda införandet och genomförandet av leveransprojekt från källsystemen till arkivmyndighetens centrala e-arkiv,
• säkerställa löpande inleveranser till e-arkivet,
• möjliggöra systemutveckling och systemintegration med information i fokus,
• genomföra olika utredningsarbeten med information i fokus, och
• tillsammans med andra arkivarier ge råd och stöd i frågor inom området.

Du ska också:
• delta i kommunens digitala utveckling (IT-utveckling),
• delta i förbättringsarbete och utvecklingen av olika IT-system/IT-stöd, som t.ex. diarieföringssystem, e-arkiv, e-tjänster m.m., och
• tillsammans med förvaltningsledare och våra leverantörer arbeta tekniskt med information som ska slutarkiveras i e-arkivet.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:
- En utbildning som är relevans för tjänsten.
- Erfarenhet av likande arbetsuppgifter.
- Kunskaper inom och ett intresse av långsiktig digitalt bevarande, systemutveckling, systemintegration, programmering och API:er.

Det är meriterande om du har:
- Erfarenhet kring systemintegration, programmering och API:er.
- Erfarenhet av bevarande- och gallringsutredning av digital information.
- Erfarenhet av att upprätta styrdokument.

Som person är du strukturerad och samarbetsorienterad. Du kan med lätthet arbeta självständigt och hantera många uppgifter samtidigt på ett noggrant sätt. Vi tror att du är en person som ser förändringar som möjligheter. Du är lösningsorienterad, vilket för oss innebär att du på ett kreativt och positivt sätt finner lösningar på uppkommande problem. Vi tror att du behöver vara resultatorienterad för att på bästa sätt leverera kvalitet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Upplands Väsby
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/460
Kontakt
  • Mattias Näslund, 0859097365
Publicerat 2022-12-22
Sista ansökningsdag 2023-03-05
Sök jobbet

Tilbake til ledige stillinger